Sunday, May 17, 2009

Individualism, bonus Singuratate

Ce este individualismul? Libertatea de a fi altfel?

Tind sa cred ca individualismul se deosebeste de individualitate, individualismul seaca individualitatea.

In prezent, fiecare individ se naste si traieste intr-o lume egoista si in general nu se mai asociaza sau raporteaza la nici un ideal, nu accepta nimic ce ar putea fi deasupra intereselor sale de moment. Activitatile sale mercantile exclud orice interactiune sociala sincera cu cei din grupul care face parte. Acesta nu cauta repere in cadrul grupului sau, respectiv nu gaseste solutii in cadrul acestuia. Ii este teama sa fie exclus din randurile majoritatii, dar in acelasi timp doreste sa fie unic (aici vorbesc despre individualism nu individualitate).

Individualism exagerat fals. Pentru aceasta o detest. Pentru ca ii simt disperarea si singuratatea in ochi. Vad cum tinjeste dupa o imbratisare. Ii observ zambetul care este deseori fals, lipsit de putere, cu tristete in suflet si lacrimi pe obraz. Pentru ca traieste in negare, pentru asta o detest.

Dar cine mi-a dat dreptul sa o critic?

1 comment:

  1. ai definit ceea la ce ma gandeam:) Individualism..huh...ai dreptate in fiecare rand scris.Pacat ca oamenii nu realizeaza diferenta asta subtila intre cele 2 notiuni.

    ReplyDelete