Tuesday, May 5, 2009

Don't take life too seriously, you won't get out alive

“Mi-a ajuns cutitul la os.”

Stare de epuizare, apetit sporit, durere de cap, stari de plans, insomnie…. Da da, fiecare este familiar cu stresul. Il experimentam in fiecare zi, sub diferite forme si intensitati, iar pentru marea majoritate dintre noi lipsa acestuia a devenit o utopie.

Serviciu, probleme de familie, planuri de viitor… knock knock…. Intrati va rog…. Buna ziua sunt anxietatea, iar aceasta este sora mea depresia. Intrati intrati, simtiti-va ca acasa…. Da, merci… sunteti singure?.... pai nu, am sunat si atacul de cord, vine si el intr-o clipa….

Problema este asa-numita cursa contra cronometru. Regulile impuse de societatea cotidiana te atrag intr-un cerc vicios, iar rutina care se creeaza te epuizeaza la maxim si aici apare unul dintre cei mai redutabili dusmani ai sanatatii omului din societatea moderna - stresul.

Si atunci? Cum ii faci fata? Dezvolti un alt stil de viata? Iti modifici perspectiva de a privi lucrurile? Prin activitatea fizica? Cred ca ramine pentru fiecare in parte sa-si gaseasca propria evadare… Iar daca simti ca stresul iti afecteaza viata de zi cu zi, atunci ar fi bine sa-ti faci o programare la un psiholog.

Eu sunt de acord cu afirmatia ca pentru a-ti controla nivelul de stres trebuie sa-i controlezi pe cei din jurul tau (si aici nu ma refer la manipulare).

Dar tu, cum faci fata stresului?

3 comments: